Wednesday, October 14, 2009

Potong 'Que' Dah Jadi Budaya Kita Ke?

Salam kepada semua pengunjung YiP! & juga my notes di FB yang bistari.

Isu yang aku cuba ketengahkan kali ni bukan isu baru. Isu lama, tapi makin menjadi-jadi pulak rasanya sekarang. Naik meluat & mual. Seolah dah tak jadi satu kesalahan, macam satu budaya yang diterima pulak. Makin ramai melakukannya dengan sengaja. Baik di kaunter apa lagi di jalanraya!

Aku pun dah tak tau nak komen apa. Orang-orang macam ni takkan rasa bersalah pun, selagi tiada tindakan tegas, tiada undang-undang mahupun pelaksanaan bagi membendungnya. Nak harap orang kita ada 'civic consciousness' dan timbangrasa? Jangan haraplah, walau bukan semua tapi makin ramai yang seolah dah takde didikan atau bebal atau 'ignorant'.

Tengok je lah sendiri video di bawah, sekadar sebahagian dari contoh2 yang boleh kita lihat bersepah di jalanraya kita...

* Kepada yang membaca artikel ini di FB notes, sila klik di SINI untuk menontonnya.



Lokasi: Exit Serdang-Seri Kembangan di LDP dari arah Putrajaya menghala ke Puchong

Waktu: Selepas waktu pejabat lebih kurang jam 6.30 petang, 13 Oktober 2009

2 comments:

ReD said...

i tot QUE haidar..hikhik

Yuzray Eusoph said...

loh...apa lah kamu ni...BARISAN laa...tapi bukan BN tau...hehehe..