Friday, September 4, 2009

Jom Bunuh Setan...

Mungkin ada yang dah pernah baca cerita ni sebelum ni, yang saya dapat dari email seorang kawan kepada saya. Kepada yang belum pernah baca, sempena Ramadhan yang dah 2 minggu berlalu ni, marilah kita bunuh setan dalam diri, dan juga kalau boleh setan2 yang berkeliaran...

Lawak hari ini tajuknya : Jom bunuh setan...

Seorang lelaki berusia lima puluhan tahun baru sahaja kematinisteri akibat penyakit kronik. Kemudian datang beberapa tawarandari orang tertentu menawarkan beberepa perempuan untuk dijadikanisteri baru dan teman hidup barunya. Alasan mereka beliau perluberkahwin semula memandangkan anak -anaknya sudah besar malahtinggal jauh di Bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan,minum, sakit, pening si duda itu.

Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam- dalamnya dia punbersetuju untuk berkahwin.
Selepas memilih dan beberapa orang calon isteri yang ditawarkanoleh orang kampong maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuanyang agak muda berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun.

Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama sepertipengantin baru yang lain.... ...
Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang khamis mengikutikuliah agama yang sering diadakan secara mingguan dengan pesyarahjemputan yang diundang khas mengajar agama di kampong tersebut.

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau diamenceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut. "Abang,abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kannn abang kann dengan cara yang betul dan menjagasyarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala samaseperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan". Kata si suami"yerr kerr. Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai utukbunuh syaitan kann, betul tak sayanggg" sambil ketawa. Isteri hanyatersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuhsyaitan... bang". Si suami tersenyum panjang. Selang dua harikemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan...bang". "tak pe...tunggula malam". Esoknya si isteri berkata"banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami diam sambilmengangguk lemah.

Esoknya siisteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... ".
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ..........
"Ayang nie nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang"

MORAL: nak buat amal pun kena berpada-pada...hehehe!

No comments: